Jordskokkefritter med hvidløgsmayo

Dette er en fantastisk snack. Oftes ser man disse fritter lavet på kartofler, men med jordskokker får du lettere og mere søde fritter end du plejer. Jordskokker er ligesom kartoflen fyld med stivelse, men dog har jordskokker et højere indhold af inulin og C vitamin. Inulin er godt for fordøjelsen. Men jeg advarer – du kommer sikkert til at prutte mere end du plejer, da det giver øget tarmluft.

Du kan enten vælge at fritere (god klassisk friture i rigeligt olie) eller du kan vælge at lave dem i ovnen, hvor du benytter dig af væsentlig mindre fedtstof. Jeg foretrækker ovnen, hvilket dog reducerer sprødhed. Og det er lettere at tilberede.

Du skal bruge:

  • 500 gram jorskokker
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk flagesalt

Mayo

  • 1 bæger pasteuriseret æggeblomme
  • 1 fed hvidløg
  • 1-2 dl. mild og god koldpresset olivenolie
  • salt
  • 1 tsk. Hvidvinseddike
  • 1/2 tsk Dijon sennep

Vask jordskokkerne grundigt. Brug gerne økologiske jordskokker og lad endelig skallen blive på. For det første er det lidt bøvlet at skrælle jordskokker da de er lidt knoldede og ujævne, og for det andet bevares vitaminerne i skrællen. Så undgå madspild og spis skrællen. Dernæst skær jordskokker i både. (Del hver jordskok i 4 dele). Fordel dem på et bageplade beklædt med bagepapir og kom jordskokkestykkerne på pladen og hæld olie henover. Bland det hele sammen med fingererne.

Sæt dem i ovnen på 200 grader i cirka 20 minutter. Tjek at de, hverken er for lyse eller for mørke.

Imens jordskokkerne passer dig selv i ovnen, kan du passende tilberede din hvidløgsmayo. Sørg gerne for at alle ingredienserne er stuetempereret. Kom æggeblomme i en skål og tilsæt et knivspids salt. Rør med en treske og tilsæt langsomt olien – lidt ad gangen. Det vigtige hér er at massen ikke må skille. Tilsæt olie til den når den konsistens og mængde du ønsker. Tilsæt dernæst lidt hvidvinseddike og sennep og presset hvidløg.

Anret til sidst jordskokker i en skål og drys flagesalt henover.

Bon appetit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *