Salat med hvidkål, basilikum & stedmoderblomster

Har glædet mig til at sammensætte og dele denne smukke salat med jer på Karrieremad. Ganske nem at tilberede og med ingredienser du kan få i det lokale supermarked. Så der er ingen omveje til denne salat.

Servér som tilbehør til sommerens grillmad.

Du skal bruge:

  • 1/2 hvidkål
  • 2 hjertesalater
  • 2 avocadoer
  • 1 håndfuld friske basilikumblade
  • 1 grapefrugt

Marinade/dressing:

  • 1 grapefrugt
  • 1 spsk honning (eller 1 spsk rørsukker, hvis du ikke har honning)

Pynt:

  • Stedmoderblomster (usprøjtet, gerne fra egen dyrkning)
  • Drys med lidt groft salt

Skyld hvidkålen og riv hvidkålen fint (gerne madolinjern så du får den snittet så fint som muligt, eller i en foodprocessor). Du kan godt skære den med kniv, men sørg for at det bliver så fine skiver som muligt. Tag den hårde stok ud.

Del avocadoerne. Tag stenen ud. Og skær i grove skiver.

Skyl hjertesalat og snit det i grove stykker.

Skyld basilikum, men behold dem i hele blade. (Hold halvdelen af basilikum bladene tilbage til pynt)

Skræl én grapefugt og skær kødet i grove tern.

Marianden: Pres saften ud af grapefrugten. Rør saften sammen med honning.

Bland det hele sammen i en stor salatskål inklusiv marinaden. Gerne i én skål med en stor overflade, så du har plads til at pynte salaten. Når det hele har været i berøring med marinaden, kan du pynte med det sidste basilikum og med stedmoderblomster.

Stedmoderblomster hører til familien “spiselige blomster”, og de er samtidig meget smukke i mad og til anretning. Pynt med blomsterne til sidst. Dog sørg for at købe usprøjtede, hvis I vil spise dem eller dyrk dem selv, så I er sikker på at få den helt rene vare. Dem fra supermarkederne er ofte sprøjtet og primært solgt som stueplante til pynt.

Bon appetit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *