Har glædet mig til at sammensætte og dele denne smukke salat med jer på Karrieremad. Ganske nem at tilberede og med ingredienser du kan få i det lokale supermarked. Så der er ingen omveje til denne salat.
Servér som tilbehør til sommerens grillmad.
Du skal bruge:
- 1/2 hvidkål
- 2 hjertesalater
- 2 avocadoer
- 1 håndfuld friske basilikumblade
- 1 grapefrugt
Marinade/dressing:
- 1 grapefrugt
- 1 spsk honning (eller 1 spsk rørsukker, hvis du ikke har honning)
Pynt:
- Stedmoderblomster (usprøjtet, gerne fra egen dyrkning)
- Drys med lidt groft salt
Skyld hvidkålen og riv hvidkålen fint (gerne madolinjern så du får den snittet så fint som muligt, eller i en foodprocessor). Du kan godt skære den med kniv, men sørg for at det bliver så fine skiver som muligt. Tag den hårde stok ud.
Del avocadoerne. Tag stenen ud. Og skær i grove skiver.
Skyl hjertesalat og snit det i grove stykker.
Skyld basilikum, men behold dem i hele blade. (Hold halvdelen af basilikum bladene tilbage til pynt)
Skræl én grapefugt og skær kødet i grove tern.
Marianden: Pres saften ud af grapefrugten. Rør saften sammen med honning.
Bland det hele sammen i en stor salatskål inklusiv marinaden. Gerne i én skål med en stor overflade, så du har plads til at pynte salaten. Når det hele har været i berøring med marinaden, kan du pynte med det sidste basilikum og med stedmoderblomster.
Stedmoderblomster hører til familien “spiselige blomster”, og de er samtidig meget smukke i mad og til anretning. Pynt med blomsterne til sidst. Dog sørg for at købe usprøjtede, hvis I vil spise dem eller dyrk dem selv, så I er sikker på at få den helt rene vare. Dem fra supermarkederne er ofte sprøjtet og primært solgt som stueplante til pynt.
Bon appetit