Remulade har sin oprindelse i Frankrig, men har indtaget danskernes spiseborde på niveau med ketchup. Remulade serveres ved pølsevogne, til vores fritter, fiskedeller og fiskefiletter. MEN – lav den selv. Der er verden til forskel. Og så kan du lave din helt egen konsistens – lige som du ønsker. Min favorit er klart den grove, hvor man kan ane grøntsagerne og gerne med lidt ekstra syre. Prøv dig frem og tilsæt endelig også lidt krydderurter for både smags og udseende.
Du skal bruge:
- 50 gram grofthakket hvidkål
- 50 gram gofthakket blomkål
- 50 gram froftrevet Gulerødder
- 50 gram grofthakket æbler
- 50 gram cornichoner (eller syltede drueagurker)
- 25 gram kapers
- 1 tsk. Rørsukker
- 1 tsk. Gurkemeje
- 0,5 tsk. karry
- 5 spsk. Æbleeddike
- 1 dl. creme fraiche 38%
- 4 spsk Mayonaise
- Salt og peber
Bland hvidkål, blomkål, gulerødder og æbler i æbleeddiken og lad det hvile (min. 1 time, men gerne flere).
Sigt væden fra og kom blomkål, gulerødder, hvidkål og æbler i en skål og tilsæt de andre ingredienser. Rør rundt og server med det samme.
TIP!
Du bestemmer selv hvor groft/fint hakket du ønsker din remulade. Ligeså kan du selv styre sødme og smag, ved at tilsætte ekstra sukker, krydderier/krydderurter m.m. Prøv dig frem.