Saftige bøffer, smagfulde varme hvidløg og blødende tomater

Så kom solen frem og temperaturen er heller ikke så ringe endda. Og resten af ugen ser heller ikke så skidt ud. Så støv grillen af og få gang i bøfferne. Prøv denne nemme ret, der er klar på ingen tid. Saftige bøffer, smagfulde varme hvidløg og blødende tomater. Alt sammen direkte fra grillen. Servér med et godt glas rødvin og små kogte kartofler.

Du skal bruge:

  • Én bøf per person – fx. Entrecôte eller Ribeye
  • Ét helt hvidløg per person
  • Ca. 100 gram cherry eller blommetomater per person
  • Salt
  • Peber
  • Et stænk olivenolie

Bank hvidløg lidt toppen til den åbner sig lidt og hæld olivenolie ned i åbningen og drys med lidt salt. Kom det på grillen som det første.

Dernæst tør bøfferne af for evt. kødsaft med lidt køkkenrulle. Rids fedtkanten og drys med salt og peber. Kom dem på grillen. Først på højkant med fedtkanten nederst. Nemmest hvis man lige samler alle bøfferne og holder dem sammen til fedtkanten begynder at smelte. Blot lige 30 sekunder. Læg dem ned en for en og steg i ca. 2 min. på hver side. Tag et stykke staniol og læg alle bøfferne ovenpå hinanden og pak dem helt ind. Læg evt. et viskestykke henover og lad dem trække i 5 minutter.

Imens skylder du tomaterne og lægger dem hele på grillen.

Når kødet har trukket slukkes grillen og du kan nu anrette de gode bøffer med friske bagte hvidløg og tomater.

Server gerne en god salat til, små kartofler/bagekartoffen og et godt glas rødvin.

Bon appetit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *