Dette er jo en sand klassiker, der ikke skal ændres ved. Så nedenfor præsenterer jeg en vaskeægte pariserbøf – dog med et rugbrødstwist i stedet for det almindelige hvide brød. Og med kogt æg i stedet for æggeblommen.
Du skal bruge
- Cirka 1 kg magert hakket oksekød (brug tatar, hvis det skal være ekstra godt)
- 4 skiver rugbrød
- Høvlet peberrod
- 100 gram kapers i lage
- Syltede rødbeder
- 1-2 rødløg (alt efter størrelse og behov)
- Pickles
- Æggeblommer, til dem der ønsker. Og dem som ikke ønsker… kog et æg 🙂
Form kødet til fire store bøffer og pres bøfferne oven på rugbrødskiverne. Fold gerne kødet lidt ned omkring brødskiven så kødet sidder godt fast. Smelt smørret på en pande. Når smørret er gyldent kan bøfferne kommes på panden. Steg bøfferne med brødsiden nedad, til brødet er flot gyldent, vend bøfferne, og steg dem gyldne på den anden side. Skru ned for varmen, og lad bøfferne stege færdigt, mens tilbehøret forberedes og anrettes.
Løg og rødbede skæres i små tern. Og anrettes på en tallerken med en spiseskefuld pickles, kapers og peberrod. Og evt. lidt grøn salat. Hvad angår æggeblomme, så anbefales pasteuriserede æggeblommer fremfor rå for at undgå salmonella.
Velbekommen