Giv den klassiske rejecocktail et lille japansk twist der tilmed bidrager til sundheden. Tilsæt edamame soyabønner der er rig på både kostfibre, protein og aminosyre. For ikke at tale om et utal af mineraler. Og Wasabi der efter sigende skulle have en antibakteriel virkning på kroppen. Alt dette i særdeles godt selskab med små fikse rejer der som altid er rig på Omega-3. Så gæt hvad jeg skal have til frokost i dag.
Opskriften giver en god portion salat til 2 personer.
Salat/Cocktail
- 150 gram soyabønner
- 10 cherry tomater
- 4 store radiser eller 6 små
- 2 hjertesalater
- 200 gram rejer
- 1 Avocado
Wasabi Cesear dressing
- 3 ansjosfileter
- 1 fed hvidløg (hvis stort blot et halvt)
- 1 spsk citronsaft
- 3 spsk olie
- 10 gram wasabipaste
- 60 gram creme fraise eller græsk yoghurt
- 2 tsk Worcestershire sauce
- 20 gram frisk parmesan
- Saft fra 1/2 citron
Salat:
Skyl tomater, salat og radiser.
Riv salaten i mundrette bidder. Skær tomaterne midt over. Og skær radiser i tynde skiver.
Giv edamame soyabønnerne et kort opkog og lad dem afkøle.
Del avokadoen, fjer skræl og skær dem i tern.
Kom det hele på et fad, eller portionsanret direkte på to tallerkener og drys rejer på til sidst.
Dressing:
Kom alle ingredienserne op i en lille minihakker/blender og mix til det hele er en en lind dressing.
Hvis du ønsker lidt ekstra mæthed, så spis evt. lidt groft brød til.