Den græske klassiker med et twist af mynte. Et fedtfattigt alternativ til tunge dressinger eller saucer. Fantastisk tilbehør til fx. græske frikadeller, lam eller fisk. Eller som fyld i en bagt kartoffel. Der findes mange varianter af yoghurt. Jeg er ret vild med den økologiske og fedtfattige 2% græske yoghurt fra Thise Mejeri. Men alle varianter kan bruges. Du kan også selv dræne yoghurten.
Tilbehør til 2-3 personer
Du skal bruge:
- 200 gram græsk yoghurt
- 1 agurk (gerne økologisk da du skal bruge skrællen)
- 1-2 fed hvidløg
- 1-2 tsk salt
- 10 mynteblade
Skyl agurken. Riv hele agurken inklusiv skræl på et rivejern på den side med de største riller. Kom det hele op i en skål og drys 1 tsk salt på og vend det hele rundt. Lad det hvile mens du forbereder resten.
Kom den græske yoghurt op i en skål. Pres hvidløg og kom det ned til yoghurten. Snit mynteblade fint og kom det ligeså op i yoghurten.
Hæld væden fra agurken. Og tag ‘agurk-råkosten’ op i hånden og pres lidt ekstra væde ud. Kom det hele op til yoghurten og rør rundt. Smag til med salt og peber (Smag inden, da noget af salten fra agurken kan være fulgt med op til yoghurten).
Pynt med et par mynteblade og nogle stænk olivenolie.
Server som tilbehør til fx. lam, okse, fisk eller kylling. Eller prøv det som fyld i en bagt kartoffel.