Holy Cannelloni 😃
Det både dufter og smager af italien og kan ikke andet end give én et smil på læben. Cannelloni er en form for lagsagne, men blot en lettere og mere eksklusiv form, hvis du spørger mig. Du kan købe færdige cannellonirør hos særlige italienske købmænd, men jeg synes det er ligeså let at lave dem selv fra almindelige lagsagneplader. Det er ingen videnskab – prøv selv.
Giver 10 stk cannelloni (nok til cirka 2-3 personer)
- 250 gram friske lagsagneplader (ca. 10 plader)
- 250 gram Ricotta ost
- 1 løg (almindelig eller rødløg)
- 250 gram frisk spinat
- 1/2 liter Mornay sauce
- 200 gram Mozerellaost
- 1 spsk olivenolie
- Salt og peber
- evt. lidt reven muskatnød
Du kan selvfølgelig være på forkant og selv lave din egne lagsagneplader, men du kan også købe friske lagsagneplader. Hvis du køber dem, så kan de godt være lidt tørre alt efter kvaliteten. Hvis de virker lidt tørre, så læg dem i lunkent vand imens du klargører spinatfyldet. På den måde bløder de lidt op og er nemmere at rulle sammen.
Pil og snit løget i små tern.
Skyl spinaten og hak det groft.
Sæt en stor pande over med lidt olie. Når olien er varm kommer du løg på panden og svitser i et par minutter. Kom dernæst spinat på panden sammen med løgene og vend det indtil spinaten falder sammen. Ca. 1-2 minutter.
Kom dernæst den varme spinat og løg ned i en skål og tilsæt ricotta samt 0,5 dl. mornaysauce (gem resten, den skal henover til sidst) og evt. et knivspids muskatnød. Rør det hele sammen.
Tag en lasagneplade (ca. 10×15 cm) og læg 2 små spsk spinatfyld på midten på den brede side og rul forsigtigt pladen rundt om fyldet. Læg dem i et smurt ildfast fad med “lukkesiden” nedad. Gentag til fyldet er brugt op. Denne opskrift giver cirka 10 stk.
Hæld resten af Mornay saucen over og drys med reven mozerella.
Kom fadet i ovnen og bag midt i ovnen på 190 grader.
Buon appetito