Orio Muffins med Mørk chokolade

Det er søndag og børnene har indtaget køkkenet. Det er fantastisk at bage med børn. Deres begejstring og kreative idéer er guld værd. Jeg havde sat mig for at udvikle en ny chokolademuffins med lommer af smeltet chokolade, men det endte med en muffin fyldt med Orio med inspiration fra min søn. Husk at lade børnene komme til!

TIP: Da vi har æggeallergi i familien udlader vi at bage med æg, hvilket ikke er noget problem. Undlad blot at komme ægget i. Den eneste forskel er at muffins godt kan smuldre lidt mere end normalt og blive lidt hurtigere tør. Men hos os bliver de spist med det samme. Ekstra plus – børnene kan slikke skålen for dej efter bagning uden frygt for salmonella, hvilket er et kæmpe hit hos os.

Opskriften er til 6 store muffins.

Du skal bruge:

  • 100 gram mørk chokolade
  • 80 gram smør
  • 125 gram hvedemel
  • 110 gram sukker
  • 1 dl mælk
  • 1,5 dl. yoghurt eller ymer (vigtig med syreindholdet da der benyttes natron)
  • 1 lille teske natron
  • 3 Orios
  • 1 æg (kan udelades)
  • 6 muffinsforme

Pynt:

  • 6 Orios

Smelt smør og chokolade sammen i en lille gryde.

Kom de tørre ingredienser i i en skål.

Tilsæt æg, mælk, ymer og chokoladesmørret.

Rør rundt til det hele er samlet til en dej.

Knus Orios groft (kan gøres med hænderne) og vend det rundt i dejen.

Kom dejen i muffinsforme og bag i 13-15 minutter ved 200 grader varmluftsovn.

Når muffins er færdige, tag dem ud af ovnen til afkøling. Mens de er varme presses en hel Orio ned i formen, som flot pynt 🙂

Velbekommen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *