Fiskefilét med hjemmerørt remoulade

En sand klassiker og hit hos både børn og voksne. En rigtig god let frokostret. Med fokus på det sunde og mest velsmagende alternativ benytter jeg ofte mel i stedet for panering i rasp. Mel suger mindre fedtstof end rasp og giver plads til fisken – både så man kan mærke den reelle konsistens og samtidig for at opnå den allerbedste og reneste smag fra rødspætten. Og gør din selv tjenesten at lave hjemmerørt remoulade til (der er en nem variant)

  • 8 ferske fiskefiletter
  • 1 æg (kan udelades)
  • 6-8 spsk rugmel (hvedemel kan også benyttes – og ligeså rasp)
  • Smør eller olie til stegning (jeg bruger ofte 50/50)
  • 150 gram pickles
  • 150 gram creme fraise eller skyr
  • 1 spsk.  kapers
  • 2-3 syltede agurker
  • Evt. 1 citron og dild til pynt
  • Salt og peber

Skyl fiskefilletterne og dup dem tørre med lidt køkkenrulle. Slå ægget ud i en dyb tallerken. Vend filetterne i æg og dernæst i melet. Opvarm panden til god varme og smelt smørret på panden. Når du kan se at smørret er smeltet og tager farve kommer du filetterne på. Steg 1,5 minut på hver side.

Den hjemmerørte remoulade er en af de lidt nemmere, hvis du vælger at købe pickles, og dermed ikke skal stå og tilberede en masse grøntsager. Tag pickles og creme fraise/skyr og rør det sammen med kapers (som du på forhånd har hakket groft) og med de syltede agurker (som du ligeledes har hakket groft). Smag til med lidt salt og peber.

Velbekommen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *