Vegetarisk Flammkuchen

Jeg var i Salzburg for første gang i sommeren 2014 og fik serveret den mest smagfulde Flammkuchen (en ultra tynd pizza). Oprindeligt er Flammkuchen en fransk specialitet med oprindelse i Alsace – men dét kunne Østrig godt gøre kunsten efter skal jeg love for.

Du skal bruge

Dej

 • 250 g hvedemel
 • ½ tsk sukker
 • ½ tsk groft salt
 • 25 g smør
 • 1 æg
 • 5 spsk mælk

Fyld:

 • Spinat
 • Majs
 • Rødløg i skiver
 • Fetaost
 • Creme Fraise
 • Tomatsauce
 • Friske tomater
 • Oliven

Dej: Tænd for ovnen og sæt en bageplade til opvarmning. Bland mel, sukker og salt i en skål. Smuldr smørret i melblandingen til den ligner revet ost. Rør æg og mælk i og ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord. Rul dejen ud til en rund plade (ca. 35 cm i diameter). Læg dejpladen over på et stykke bagepapir.

Fyld: Smør creme fraichen ud på “pizzaerne” – et par spiseskefulde per stk. Kom et par små klatter tomatsovs på. Fordel løgringe på cremefraichen, og dernæst majs, spinat og fetaost, som du smuldrer henover. Drys med salt og peber.

Bag i ovnen: i cirka 20-25 min. ved 250 grader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *