Havregrynskugler med espresso

Søndagssysler. Vi tager hul på julegodterne og har i dag været i køkkenet med min madglade søn. Bløde og søde havregrynskugler. Helt uden dikkedarer. Rene råvarer og klar på ingen tid. Raw Food fra sin bedste side. Rigtig god søndag.

Denne opskrift giver ca. 20 havregrynskugler alt efter størrelsen. De er hurtigt spist, så lav evt. en dobbelt portion.

Du skal bruge:

  • 50 gram smør
  • 130 gram havregryn
  • 5 spsk espresso* eller alm. kaffe
  • 25 gram kakaopulver (ren)
  • 100 gram sukker
  • Kokosmel som drys (ca. 6 spsk)

*Jeg fravælger romessens, der som regel er tilsat havregrynskugler. Synes ikke om smagen. Jeg tilsætter i stedet for en god stærk espresso, der giver kuglerne en god dybde og let smag af kaffe der spiller godt sammen med kakao. Brug derfor gerne espresso i stedet for almindelig kaffe, hvis du undlader romessens ligesom jeg.

Ælt det hele sammen i en skål (alt undtagen kokosmel) og form små kugler på størrelse med en lille cherry tomat. Rul dem i kokosmel til sidst. Opbevares på køl.

2 comments

  1. En af dine gode God Jul Mia. Til dug og hele familien fra “Krabberne”

  2. Og tillykke med din succes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *