Cremet sellerisuppe

Selleri er en fantastisk grøntsag og er rig på A, B og C vitamin samt kalium og fosfor. Den er samtid til at få fat på frisk i supermarkedet fra august til april. En grov grøntsag rig på fibre og med en let peberagtig og sød smag når den tilberedes. Til denne ret benyttes rod/knoldselleri

Denne opskrift giver en forret til 4 personer eller en hovedret til 2 personer

Du skal bruge:

 • 400 gram skrællet knoldselleri
 • 1 alm løg
 • 1 porre
 • 1 liter god hønsefond eller grøntsagsbouillon
 • 2 dl piskefløde
 • Lidt olivenolie
 • Salt og friskkværnet peber

Tænd ovnen på 200° (ikke varmluft). Beklæd en bageplade med bagepapir eller smør den grundigt.

Skræl selleriknolden og skær den i grove tern. Gør det samme med løget. Vend alle ternene i olivenolien, læg dem på bagepladen og bag dem i 15 min. Vend rundt i grønsagerne og læg de hele, pillede hvidløgsfed ved. Lad grønsagerne bage i yderligere ca. 10 min

Snit porren fint og kom den i en gryde sammen med fond eller bouillon. Hæld de bagte selleristykker, løg og hvidløg i gryden og bring indholdet i kog

Lad suppen koge under låg i 20-25 min. og blend den grundigt med en stavblender. Smag til med salt og peber

Bon appetit

2 comments

 1. Elizabeth Djørup

  Hej Mia.
  Kunne jeg godt tænke mig at lave. Hvor meget hvidløg vil du komme i suppen?
  Og hvorfor ikke varmluft?
  kh E.

  1. Mia Svantemann Ramskov

   Kære E. Dejligt du har mod på at lave suppen. Den er super dejlig. Du kan sagtens bruge varmluft, det er blot fordi jeg synes at selleri godt kan miste sin fugt lidt hurtigere ved varmluft. Men hvis du har varmluft, så sænk temperaturen på ovnen en anelse til ca. 190 grader. Mht. hvidløg, så er det en smagssag. Nu ved jeg at du er meget vild med hvidløg, så jeg kunne godt fristes til at anbefale at du kommer 4 fed i. Særligt hvis du søger for at bage dem sammen med selleri i ovnen, så den dejlige sødme kommer frem. God fornøjelse og velbekommen – og husk at du jo kan gøre suppen til din helt egen ved at udvikle videre 🙂 KH Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *