Koldthævede boller med cornflakes og gryn

 

Denne fantastiske opskrift er min absolutte ynglingsopskrift til hjemmelavede boller. Dels fordi du slet ikke skal røre dejen med fingrene på noget tidspunkt og dels fordi du kan lave denne dej om aftenen og stille til hævning om natten og Voilá, så er der hjemmebag klar til om morgenen.

Giver cirka 20 stk.

Du skal bruge:

  • 8 dl vand fra hanen
  • 2 dl cornflakes
  • 2 dl grovvalset havregryn
  • 8 dl hvedemel
  • 25 gram gær
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk honning

Aften dag 1: Smuld gær i skålen og kom salt og sukker henover. I løbet af få minutter smelter gære, hvilket gør en nemmere at opløse i vandet efterfølgende. Tilsæt vand. Rør rundt. Tilsæt derefter havregryn, cornflakes og mel. Rør godt igennem. Dejen må ikke være for flydende og ej heller for fast. En konsistens á la tyk havregrød. Stil på køkkenbordet natten over til hvile/hævning med et fugtigt viskestykke henover.

Morgen dag 2: Tag en bageplade og beklæd med bagepapir. Tænd ovnen på 220 grader. Lad deje blive som den er i skålen. Dejen skal ikke æltes, så luften bevares i dejen. Tag to spiseskeer og tag en klump dej op med hjælp fra skeerne. En klump på størrelse med en klemmentin.  Og kom den over på pladen. Drys med cornflakes.

Bag i en knaldvarm ovn i 10 minutter på 220 grader og derefter 10-15 minutter på 190 grader i varmluftsovn.

4 comments

  1. Hejsa!
    Synes at du har en spændende side her, og nu er jeg ved at bage boller med cornflakes – men savner at vide om det er en varmluftsovn eller bare på den traditionelle ovn? Tak for opskriften, og pas godt på hinanden derude
    Med venlig hilsen
    Gudrun

    1. Kære Gudrun

      Dejligt du kaster dig over denne opskrift i denne tid 🙂 God pointe, og dejligt du nævner det. Jeg vil fluks rette på siden. Det er en varmluftovn jeg benytter mig af.

      Pas også på dig og dine i denne turbulente verden.
      KH Mia

  2. Tusind tak for svaret 🙂 jeg fik prøvet begge dele, både traditionelle og varmluftovn, og det var klart den varmluftovn som var bedst – havde taget et billede men det er vist ikke muligt at sætte billede ind her 🙂 men tak igen 🙂 hilsner fra Gudrun

    1. Ih hvor dejligt at høre at det lykkedes med godt resultat. Elsker at se billeder… så send endelig via Facebook. Hvis du ikke allerede følger mig, så gør det endelig. Jeg bruger Facebook og Instagram som nyhedsmail, når jeg har nye opskrifter i ærmet. Dér kan du sende mails til mig inkl. fotos 🙂 … Ha’ en dejlig dag – og tak fordi du besøger mit madunivers. KH Mia

Skriv et svar til Gudrun Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *