Pulled Duck Burger

Anden er ikke kun en julespise. Den kan nydes hele året rundt. Prøv fx at lave “pulled duck” – langtidsstegt and der bliver så mørt at man kan trække (pull) det fra hinanden i en masse tynde stykker. Pulled Duck er inspireret af Pulled Pork, og bruges helt klassisk til en lækker saftig burger med coleslaw. En god weekendspise, hvor du blot skal sætte anden i ovnen fem timer inden spisetid (eller hvis du lige har en hjemmearbejdsdag 🙂 )

Til 4 personer skal du bruge:

  • 1 hel and (eller 4 andebryster*)
  • 3 dl ketchup
  • 3 spsk. brun farin
  • 3 spsk. balsamico eddike
  • 3 tsk røget paprika
  • 1 finthakket frisk chili eller 0,5 tsk tørret chili eller cayennepeber
  • Lidt salt og peber

* Hvis du benytter andebryster, så se fremgangsmåde til sidst.

Rens anden. Tag indmaden (posen) ud. Skyl anden indvendigt.

Snit andeskind henover hele anden (ikke for dybt så det går ned i kødet).Kom anden i et ovnfast fad med brystet nedad.

Rør resten af ingredienserne til en marinade. Pensl hele anden med marinaden (gerne også lidt indvendigt). Hold min. 3 spsk marinade tilbage, som skal bruges senere.

Kom anden i en forvarmet ovn på 150 grader. Hér skal den stå i 5 timer. Vend anden én gang i timen.

Efter 5 timer skruer du op for varmen (ca. 220 grader) og giv den lidt ekstra til andeskindet får sprødt skind.

Tag anden ud af ovnen og lad den hvile lidt. Så den ikke er brandvarm.

Tag to gafler og træk kødet af skroget så kødet trevler.

Kom kød på et fad og drys med den sidste rest marinade.

Server i burgerbolle eller brioche bolle, med cole slaw og god god øl (… og hvad du ellers tænker hører sig til i en lækker burger 🙂 ) 

NB! Hvis du benytter dig af andebryster i stedet for en hel and, så skal du blot ridse skindsiden. Pensl med marinaden. Brun dem i en gryde på skindsiden og til sidst et par minutter på den anden side. Tilsæt lidt grøntsagsbouillon indtil kødet er dækket samtidig med 2-3 spsk. marinade. Lad det koge i 2 timer. Når kødet er kogt trevles det med to gafler. Træk i kødet så det går fra hinanden. Anret på et fad og drys med det sidste marinade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *